Noise

Se trailer

Hva gjør man hvis man ved et uhell har drept noen, gjemt liket, og så oppdager at den drepte er en seriemorder politiet er på jakt etter?

Det lille øysamfunnet Shishikari sliter med dårlig økonomi og en aldrende befolkning. Når øyas stjerne, den unge bonden Izumi Keitas (Fujiwara Tatsuya) eksepsjonelle svarte fikener tiltrekker seg nasjonal oppmerksomhet, brer optimismen seg. Øysamfunnet står nå på nippet til å motta et stort statlig tilskudd, og øyas framtid kan være berget. Så inntreffer tragedien. Etter at Keita, med sine to barndomsvenner, ved et uhell dreper en fremmed som nylig har ankommet øya, bestemmer de seg for å skjule drapet, «til øyas beste». Når det viser seg at den fremmede var en seriemorder politiet er på jakt etter, starter en katt- og mus-lek mellom barndomsvennene og politifolkene som ankommer øya, fast bestemt på å fange morderen.

Noise er en beksvart, intelligent og satirisk krimthriller med store porsjoner svart humor. De lange tagningene av øyas idylliske skjønnhet utgjør en fin kontrast til den eskalerende volden. Hvor langt kan man gå når man bare vil gjøre det beste for det lille samfunnet sitt?

Filmen er valgt av filmkritiker Ingrid Rommetveit, redaktør for Z filmtidsskrift.

Regissør

Hiroki Ryūichi (f. 1954) startet opprinnelig med filmproduksjon i den japanske pinku-industrien (mykporno) på 70-tallet. Gjennombruddet hans i mainstreamfilm kom med 800 Two Lap Runners, og det internasjonale gjennombruddet med roadmovien Vibrator i 2002.

Filmografi

2021 Ride or Die
2017 Side Job
2015 Kabukicho Love Hotel
2002 Vibrator
1994 800 Two Lap Runners

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Tirsdag 17. januar

Kl 23:15
Fokus 1

Onsdag 18. januar

Kl 21:15
Fokus 2 (Bonordsalen)

Torsdag 19. januar

Kl 09:00
Fokus 5

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival