Ecstasy

Se trailer

Clara er en ung kvinne som lider av spiseforstyrrelser, hvis ungdomsår preges av begrensninger, lyst og smerte. Som bakgrunn for Claras indre reise, finner vi 90-tallets ustabile politiske situasjon og den funksjonalistiske arkitekturen i Brasilia.

Clara flytter fra utkanten av São Paulo til Brasilia sammen med moren, en nyvalgt kongresskvinne. Her studerer hun på en religiøs skole, men frykter for morens sikkerhet. Hun utvikler et system for å kontrollere følelsene sine: repetitiv måling av vekt, løping til utmattelse og visualisering av en blå prikk for å unngå å spise. Claras historie fortelles i et ikke-lineært, noen ganger tredjepersonsperspektiv, som om hun ser kroppen sin utenfra. Hennes personlige kamp med lyst og glede smelter sakte sammen med hennes oppfatning av stedene rundt henne. Den ekstreme funksjonalismen i Brasilias arkitektur og dens strenge, tomme rom er en metafor for Claras kropp, mens hun ser på seg selv som et beboelig rom der ingenting slipper inn eller ut.

Ved å kombinere det personlige med offentlige arkiver visker Moara Passoni ut grensene mellom fiksjon og dokumentar. Satt på 90-tallet, en periode med turbulente protester og politisk ustabilitet etter det brasilianske diktaturet, er Ecstasy et følsomt portrett av en ung kvinnes strategier for å takle usikkerhet, frykt og ensomhet.

Regissør

Moara Passoni er en brasiliansk regissør med base i New York. Hun var co-skribent på Petra Costas oscarnominerte The Edge of Democracy (2019), og har selv regissert kortfilmen Francesca (2017). Hun studerer for tiden ved Columbia University.

Filmografi

2020 Êxtase / Ecstasy
2017 Francesca (Kortfilm)
2009 Tilden’s Dream (Kortfilm)

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Onsdag 20. januar

Kl 20:30
TIFF Digital 2

Billetter tilgjengelig fra 17.01.2021 12:00

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival