Grace

Se trailer

En far og hans tenåringsdatter reiser rundt i sin omreisende kino-van. Med seg har de alt deres ordknappe liv inneholder. Grace er et velfotografert, melankolsk og meditativt innblikk i den russiske landsbygda og et forhold mellom far og datter.

En far og datter reiser rundt i en van til utkantene av den russiske landsbygda. Vanen er deres hjem og arbeidsplass - en omreisende kino. Datteren er blitt tenåring, og forholdet deres preges av ordknapphet og et langt liv på veien. Filmen beskriver hvordan de prøver å leve et ordinært liv innenfor de rammene som det omreisende van-livet har gitt, samtidig som den gir et bilde av hvordan forholdene er i utkanten av den russiske føderasjon.

Grace er regissør Ilya Povolotskys spillefilm-debut, og er en solid roadmovie uten destinasjon. Gela Chitava og Maria Lukyanova gjør gode rolleprestasjoner som far og datter, og skildrer en datters løsrivningsprosess og relasjon slitt ut av et langt liv på veien. Ved siden av far-datter-forholdet gis Nikolai Zheludovichs foto en sentral plass i filmen, og vi presenteres for en rekke meditative kamerautsnitt fra Russlands mangfoldige landskaper – både naturlige og konstruerte – som sender tankene til Tarkovskys fototeknikker og Hlynur Pálmasons Vanskapte land.

Regissør

Ilya Povolotsky (f.1987) er en russisk filmskaper fra Izhevsk. Povolotsky har tidligere regissert reklamefilmer, og grunnla i 2009 Blackchamber studio. Han debuterte med kortfilmen The Northerners i 2017, og ga deretter ut dokumentaren Froth i 2019. Grace er hans første spillefilm i full lengde, og har blant annet blitt vist på filmfestivalen i Cannes.

Filmografi

2023 Mud (dokumentar)
2019 Froth (dokumentar)
2017 The Northerners (kortfilm)

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Mandag 15. januar

Kl 16:45
Fokus 5

Onsdag 17. januar

Kl 11:30
Verdensteatret

Lørdag 20. januar

Kl 09:00
Verdensteatret

Søndag 21. januar

Kl 09:00
Tilgjengelig i 48 timer
TIFF Digital

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival