The Rite of Spring

Se trailer

Valéria Sorolla og Telmo Irureta briljerer i dette intime og nøkterne dramaet om en ung kvinnes relasjon til en mann med cerebral parese. Gjennom deres møter utforskes seksualitet, funksjonsnedsettelse og livssyn.

18 år gamle Laura (Valéria Sorolla) har nettopp flyttet til Madrid for å studere. Hun tilbringer dagene på universitet og kveldene i byens yrende gater. En natt møter hun David (Telmo Irureta), som har cerebral parese. David er aktivist for seksuelle rettigheter for personer med cerebral parese, og bor sammen med sin mor (Emma Suárez). Møtet med David åpner nye dører for Laura, og hun påtar seg rollen som hans seksuelle assistent, samtidig som hun utforsker sin egen seksualitet.

The Rite of Spring er et sterkt karakterportrett av en ung kvinnes møte med voksenlivet og utforsking av hennes, og andres seksualitet gjennom både ord og handling. Dramaet drives fram av sterke rolleprestasjoner samt elegant, og observerende kamerabruk fokusert på Lauras ansikt, og de mer intime scenene er smakfullt skildret. Filmen utforsker også seksualitet som et universelt konsept, som er en naturlig del av alle menneskers liv.

Regissør

Fernando Franco (f. 1976) er en spansk filmskaper. Han vant Goya-prisen for beste nye regissør for sin debutfilm Wounded, og The Rite of Spring er hans tredje spillefilm. Han har også jobbet mye som klipper.

Filmografi

2017 Morir
2013 Wounded
2011 El hombre del saco (kortfilm)

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Mandag 16. januar

Kl 18:45
Verdensteatret

Torsdag 19. januar

Kl 16:15
Fokus 1

Lørdag 21. januar

Kl 09:00
Fokus 1

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival