American Dharma

Se trailer

En visuelt dynamisk dokumentar av filmskaper Errol Morris om Steve Bannon, politisk rådgiver på den ytre høyresiden av amerikansk politikk. De to møtes ansikt til ansikt i en lang samtale om Trumps presidentskap, rasisme, fremmedfrykt, og høyreideologi.

I et stort rom som minner om militærarkitektur, sitter dokumentarfilmskaper Errol Morris med det høyreekstreme politiske ikonet Steve Bannon. Bannon, en av hovedstrategene bak Donald Trumps suksessfulle presidentvalgkamp i 2016, engasjerer seg i en lang og provoserende samtale om sitt verdenssyn, tro og verdier. Filmen spenner bredt og inkluderer alt fra Bannons bestemte oppfatninger om hvorfor USA trenger Trump, og hvordan de vant valgkampen, til hans analyser av klassiske amerikanske filmer som The Searchers (John Ford) og særlig Twelve O'Clock High (Henry King). Mens Bannon er rett fram og ikke blyg for å forherlige egne prestasjoner, prøver Morris å arrestere ham med arkivmateriale og argumenter. Selv om de kanskje er uenige, forblir deres dialog respektfull, noe som flere steder står i kontrast til Bannons rå uttalelser.

Morris' foto kombinert med et crescendolydspor resulterer i en uhyggelig følelse av å reise inn i Bannons tankeverden. Med ironi og subtilitet, tar American Dharma på seg det kontroversielle oppdraget å tilby en plattform for en "alt-right" personlighet. Å «ta» Bannon i debatt virker nærmest umulig, men av og til er det kanskje mest virkningsfullt å la sine meningsmotstandere snakke ut.


UXA bak fasaden – samtale om filmen:
I forkant av visningen vil Thomas Seltzer (UXA) og Egon Holstad snakke om filmen og situasjonen i USA nå. Samtalen foregår live og strømmes gratis for publikum!

Regissør

Errol Morris (f. 1948) er en amerikansk filmskaper. Filmen hans The Fog of War: Eleven Lessons from the Life of Robert S. McNamara vant en Oscar for beste dokumentarfilm i 2004, og filmene hans har mottatt flere priser over hele verden.

Filmografi

2017 Wormwood (TV-dokumentar)
2016 The B-Side: Elsa Dorfman's Portrait Photography (Dokumentar)
2013 The Unknown Known (Dokumentar)
2010 Tabloid (Dokumentar)
2008 Standard Operating Procedure (Dokumentar)
1981 The Dark Wind / Tordenskyer

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Torsdag 21. januar

Kl 15:00
TIFF Digital 2

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival