Loving Highsmith

Se trailer

Denne dokumentaren tilbyr et intimt blikk på Patricia Highsmith, en av forrige århundres store forfattere. Via hennes personlige notater og de som sto henne nærmest tilbyr Loving Highsmith ny innsikt i personen Highsmith og hennes forfatterskap.

Patricia Highsmith var en 1900-tallets store forfattere, og er trolig best kjent i dag via de over 20 filmatiseringene som har blitt gjort av hennes bøker, deriblant Carol (2015) og Den talentfulle mr. Ripley (1999). Highsmith var også beryktet for sine mange romantiske erobringer, og med et særlig fokus på disse avdekker Loving Highsmith nye sider ved en kvinne som, til tross for å ha uttrykt seg gjennom et omfattende forfatterskap, ofte oppfattes som utilgjengelig, kald og gåtefull.

Loving Highsmith er et intimt portrett av forfatteren, satt sammen av materiale fra flere nære kilder. Regissør Eva Vitija forteller Highsmiths historie gjennom hennes egne dagbøker, notater og intervjuer med flere av hennes partnere og andre nære relasjoner. Til sammen danner dette et bilde av et fascinerende menneske som gjorde et uutslettelig inntrykk på mange av de som kjente henne, og som bak en tilbaketrukken fasade skjulte en lidenskapelig, traumatisert og særdeles sammensatt personlighet.

Regissør

Eva Vitija (f. 1973) er en regissør og manusforfatter fra Basel i Sveits. Hun har produsert manus for en rekke film- og TV-produksjoner, og mottok flere priser for sin regidebut, dokumentaren Das Leben drehen (2015).

Filmografi

2015 Das Leben drehen - wie mein Vater versuchte, das Glück festzuhalten
2013 Storm & Co. (kortfilm)

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Onsdag 18. januar

Kl 14:45
Verdensteatret

Søndag 22. januar

Kl 13:45
Fokus 4

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival