Spring Uje spring

Se trailer

Uje Brandelius og familien spiller seg selv i denne varme komedien der hverdagsscener og popmusikk flettes sammen. En brå vending i livet til Uje setter både jobben og familien på prøve og gir den selvbiografiske historien et alvorlig bakteppe. 

Spring Uje spring forteller den selvbiografiske historien om Uje Brandelius, en familiefar, radiovert og pianospiller i popbandet Doktor Kosmos. Med samboeren og sine to døtre (som alle spiller seg selv), lever han et tilsynelatende harmonisk og alminnelig forstadsliv utenfor Stockholm, der fellesmiddager, leksehjelp, avtaler om henting i barnehage og døtrenes sjakk- og fektetrening preger hverdagen. Når Uje en dag havner i en livsomveltende krise, holder han det hemmelig, samtidig som det tvinger ham til å tenke over de store spørsmålene i livet. Uje begynner å oppsøke folk og situasjoner han ellers aldri ville gjort og tar sjanser som ender i pinlige og komiske møter. Samtidig gjør Ujes rare oppførsel at konflikter begynner å blusse opp hjemme og på jobb.

Spring Uje spring er en varm dramakomedie, der jordnær hverdagsrealisme møter dystre framtidsutsikter og humoristiske sangtekster. Som en selvbiografisk fortelling, har filmen en blottleggende stil som forsterker både humoren og tragedien.

Regissør

Henrik Schyffert (f. 1968) har et bredt virke innenfor svensk TV -og filmproduksjon som programleder, skuespiller, manusforfatter og regissør. Han er også musikkartist og har gjort en mengde stand-up som komiker.

Filmografi

2014 Jättebästisar (TV)
2013 Allt faller (TV)

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Lørdag 23. januar

Kl 13:00
TIFF Digital

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival