Kampen om Grønland

Se trailer

Etter nesten 300 år som dansk provins er det mange grønlendere som mener at tiden er moden for uavhengighet. Men hvordan? Vi følger fire politisk engasjerte grønlendere opp mot lokalvalget, alle med hver sin mening om hvordan fremtiden bør formes.

Grønland er verdens største øy – ettertraktet av både Kina og USA for sin geografiske posisjon. Men med bare litt over 50.000 innbyggere, en økonomi som er helt avhengig av tilskudd fra Danmark, og sosiale problemer som rusmisbruk, overgrep og skyhøy selvmordsstatistikk, er det mange meninger om veien fremover. I denne gripende dokumentaren møter vi unge grønlendere som alle mener at ting må forandre seg, men som er svært uenige om hvordan. Er uavhengighet svaret, eller bør man samarbeide med Danmark på en annen måte?

Paninnguaq engasjerer seg for det grønlandske språk og gamle inuit-tradisjoner, mens kjæresten Josef får ut budskapet gjennom musikk og teater. Politikerne Kaaleeraq og Tillie kjemper om en plass på Landstinget, men på hver sin side av uavhengighetsspørsmålet. I Kampen om Grønland får vi et unikt innblikk i en kultur som er i ferd med å gjenfinne seg selv, og der innbyggerne kjemper for sin identitet på forskjellig vis.

Regissør

Kenneth Sorrento (f. 1970) er en dansk filmfotograf og regissør. Han er utdannet ved Film-, TV- & videomedarbeiderlinja på Københavns Tekniske Skole i 1999, og har især gjort seg bemerket for dokumentarer filmet i Arktis. Kampen om Grønland vant hovedprisen på pitcheforumet Below Zero på TIFF i 2017.

Filmografi

2004 Vinterbader (Kortdokumentar)
2003 Yego (Dokumentar)

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Lørdag 23. januar

Kl 15:00
TIFF Digital 2

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival