Evil Does Not Exist

Se trailer

En landsby utenfor Tokyo reagerer når de oppdager planer om å bygge et turiststed som tilbyr byfolk en behagelig «utflukt» i naturen.

Filmen er satt til landsbyen Mizubiki nær Tokyo, hvor Takumi og datteren Hana lever et rolig og beskjedent liv knyttet til naturen. Landsbyen forstyrres imidlertid av planer om en «glamping-plass» – en ny og mer glamorøs form for camping – som setter bedriftsinteresser opp mot den delikate balansen i lokalsamfunnet .

Filmen er i utgangspunktet langsom og fengslende, men tar etter hvert en uventet vending og avslører skjult ondskap under overflaten. Den fanger konflikter mellom menneske og natur, og understreker kollisjonen mellom fremskritt og bevaring. Evil Does Not Exist er en utforskning av karakter og miljø som utfordrer konvensjoner. Filmens styrke ligger i en tilsynelatende enkelthet, og en rolig rytme som gjenspeiler miljøet som skildres. Når den lokale vannforsyningen trues av utbyggernes planer, blir det en fortelling om miljøvern versus det moderne samfunn som minner oss om tilsvarende konflikter også her hjemme.

Regissør

Ryusuke Hamaguchi (f. 1978) er en japansk filmregissør og manusforfatter. Han ble uteksaminert ved Tokyo University of Arts og oppnådde internasjonal anerkjennelse med filmen Drive My Car, som ble nominert til to Oscar – for Beste regissør og Beste adapterte manus. Filmen hans Evil Does Not Exist ble tildelt Grand Jury Prize på filmfestivalen i Venezia.

Filmografi

2021 Drive My Car
2021 Wheel of Fortune and Fantasy
2018 Asako I & II
2015 Happy Hour

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Tirsdag 16. januar

Kl 16:45
Fokus 1

Torsdag 18. januar

Kl 11:15
Hålogaland Teater

Fredag 19. januar

Kl 22:00
Hålogaland Teater

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival