Decision to Leave

Se trailer

En politietterforskers begjær får fatale konsekvenser i mesterregissør Park Chan-wooks nyeste film, et lekent noir-inspirert drama som vekselvis utspiller seg som et mordmysterium og en romantisk tragedie.

En fjellklatrer har falt i døden, og etterforskeren Hae-jun blir satt på saken. Den avdødes kone, Seo-rae, kalles inn til avhør og mistenkes fort for å ha medvirket til dødsfallet. Hae-jun fatter imidlertid en mer personlig interesse for den vakre enken. Interessen blir til begjær, og truer med å utvikle seg til en besettelse.

Decision to Leave føyer seg til i rekken av mesterlige, intrikate krimdramaer fra regissør Park Chan-wook. Da filmen hadde sin verdenspremiere i Cannes i 2022, mottok Park prisen for Beste regi. Høyst fortjent: Selv om Decision to Leave har en noe dempet tone sammenlignet med det filmatiske fyrverkeriet i for eksempel Kammerpiken (2016) og Oldboy (2003), flommer den over av visuell lekenhet og kreative fortellergrep. 

Dette er umiskjennelig en Park-film, til tross for at film noir-trekk og spesielt Alfred Hitchcocks Vertigo står frem som tydelige inspirasjonskilder for denne historien om en etterforsker som bergtas av en mystisk (og farlig?) kvinne.

Regissør

Park Chan-wook (f. 1963) er en regissør og filmprodusent fra Seoul i Sør-Korea, og er blant landets mest anerkjente filmskapere. Han har regissert en lang rekke spillefilmer, kortfilmer og TV-serier, og fikk et stort internasjonalt gjennombrudd med Oldboy i 2003.

Filmografi

2016 Kammerpiken
2013 Stoker
2009 Thirst
2003 Oldboy
2000 Joint Security Area

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Mandag 16. januar

Kl 09:15
Fokus 4

Onsdag 18. januar

Kl 19:15
Kulturhuset

Fredag 20. januar

Kl 21:30
Fokus 2 (Bonordsalen)

Fredag 20. januar

Kl 21:45
Fokus 5

Søndag 22. januar

Kl 16:30
Fokus 1

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival