Father

Se trailer

En dedikert far går inn i en krevende kamp for retten til å se barna sine igjen. Et korrupt system og dårlige økonomiske forutsetninger tvinger ham til å krysse Serbia til fots, en reise som preges av både sult og utmattelse.

Nikola er en tobarnsfar som jobber i en liten serbisk landsby. Når kona hans mister fabrikkjobben sin uten å få noen form for kompensasjon, forsøker hun å ta livet sitt ved å sette fyr på seg selv. Nikola møter motstand i en byråkratisk og tunggrodd barnevernstjeneste, som nekter ham å se barna sine. Han tvinges ut på en 300 km lang gåtur, for å levere anken sin i Beograd. Dette blir starten på en lang og utmattende kamp for å gjenvinne vergemålet over barna sine. Lange og tause bilder av Nikolas reise viser hans utholdende personlighet i møte med utfordringer som fattigdom og korrupsjon i Serbia.

Filmen flyter gjennom det serbiske landskapet, og Nikola omgis av oppgivelse og usikkerhet, selv om også gode medmennesker krysser hans vei. Father utfolder seg i en reservert og usentimental stil, der Nikola fremstår som en pilgrim, en hverdagshelt som nekter å gi opp. Goran Bodgan, kjent for sitt arbeid i TV-serien Fargo, leverer nok en sterk forestilling.

Regissør

Srdan Golubović (f. 1972) er en serbisk regissør. Han underviser ved University of Arts i Beograd, og driver produksjonsselskapet Baš Čelik. Father fikk sin premiere på filmfestivalen i Berlin, hvor den vant to priser.

Filmografi

2020 Otac / Father
2013 Krugovi / Circles
2007 Klopka / The Trap
2001 Apsolutnih sto / Absolute 100

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Onsdag 20. januar

Kl 19:15
TIFF Digital

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival