a-ha: True North

Se trailer

Majestetisk ny film og musikk fra et av verdens mest ikoniske band!

Dette er annerledes, mer enn "et vanlig album", unikt for a-ha. True North er et nytt album, men også en film om innspillingen av sangene som ble gjort over to dager i november 2021, i Bodø i samarbeid med Arktisk filharmoni.

Med ti studioalbum, flere samleplater og fire live-album har a-ha til sammen solgt svimlende 100 millioner plater verden over. Musikkvideoen til Take on Me er ansett som en av de mest definerende videoene fra 80-tallet, og i 2020 nådde den over én milliard visninger på YouTube. Kun fire sanger fra hele forrige århundre har klart dette.

True North er et brev fra a-ha, fra polarsirkelen, et dikt fra Nord-Norge med ny musikk, sier Magne Furuholmen om a-ha's første samling av ny musikk siden albumet «Cast in Steel» fra 2015.

Cellist Bernt Simen Lund fra Arktisk filharmoni vil være til stede og presentere filmen.

Regissør

Stian Andersen er en norsk regissør og fotograf. Han har laget musikkvideoer for flere av Norges største artister som Karpe, Highasakite, Kvelertak og Susanne Sundfør. I 2015 regisserte han sin første helaftens film Backstreet Girls: Tilbake til Muotathal, en dokumentar om det norske rockebandet. I forkant av deres samarbeid med True North har Andersen også vært a-has faste turnéfotograf i mange år.

Filmografi

2015 Backstreet Girls: Tilbake til Muotathal

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Fredag 20. januar

Kl 19:00
Utekino

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival