The Delinquents

Se trailer

En prisbelønnet comeback-film fra én av Argentinas mest distinkte filmstemmer, hvor planen om å slippe unna loven med nok penger til å aldri jobbe mer, ikke går som forventet!

Hverdagen til Morán har vært det samme i over 15 år; han jobber i samme bank, med de samme kollegene og gjør de samme arbeidsoppgavene. Men én dag legger han 650 000 dollar i ryggsekken sin, vel vitende om at han kommer til å bli tatt. Dette er nøye planlagt, men er bare begynnelsen på en historie som strekker seg over flere år. Vi følger også Román, en ensom og melankolsk bankkollega som ufrivillig trekkes inn i Moráns utspekulerte plan, som endrer hele hans tilværelse og syn på livet.

I regissør Rodrigo Morenos første spillefilm på over ti år leker han med flere filmsjangre og kjente klisjéer fra filmer om ran, fengsel og kriminalitet. Men han blander også inn komedie, romanse og western, og unngår å bli fanget for lenge av hver enkelt sjanger. Fortellingen stiller flere spørsmål rundt hva det vil si å leve i et samfunn som stadig sliter med inflasjon. Så hva verdsetter vi høyest? Pengene eller ... livet?

Regissør

Rodrigo Moreno (f. 1972) er en av de mest sentrale skikkelsene innen filmbevegelsen «New Argentine Cinema» som hadde sitt utspring på slutten av 90-tallet med andre prominente filmskapere som Lucrecia Martel, Lisandro Alonso, Adrián Caetano blant andre. Han er utdannet ved Universidad del Cine i Buenos Aires, hvor han underviser i manus og regi til i dag. Filmene hans er psykologiske dramaer som ofte skildrer en persons vanskeligheter med å navigere det stadig skiftende argentinske samfunnet.

Filmene til Moreno har vunnet priser ved Mar del Plata Filmfestival, Sundance Film Festival, Berlin International Film Festival og San Sebastián International Film Festival.

Filmografi

2017 A Provincial Town
2014 Réimon
2011 A Mysterious World
2006 The Custodian

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Onsdag 17. januar

Kl 14:00
Fokus 4

Lørdag 20. januar

Kl 18:30
Fokus 5

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival