Spencer

Se trailer

Med et ekteskap på frysepunktet skal kongefamiliens jul likevel feires i tråd med alle tradisjoner. Men bak fasaden er det vanskelig å skjule at noe er i ferd med å rakne. Elefanten i rommet er den spede prinsessen.

Året er 1991 og prinsesse Diana vet ikke hvor hun er, både i bokstavelig og overført betydning. Etter å ha manøvrert seg fram og tilbake på små engelske landsbyveier, kommer hun endelig fram til godset hvor hun skal tilbringe de neste tre dagene i forestilt julehygge med hele kongefamilien. Første post er å bli veid ved ankomst, for det forventes at alle legger på seg under oppholdet. Dette er bare opptakten til en rekke absurde hendelser og opptrinn som gjør at dagene utvikler seg til et mareritt for prinsessen. I nærheten ligger også Dianas eget barndomshjem, og minnene om et enklere liv.

Etter Jackie (2016), vender regissør Pablo Larraín tilbake med noken storslått film om en kvinne som er fanget i en rolle. I kjølvannet av andre filmatiseringer og tv-serier om den engelske kongefamilien, skiller Spencer seg ut som en helstøpt filmatisk visjon som går utenpå spørsmål om realisme og hvor «sann» den er. Det er en kunstnerisk gjennomført film som nærmer seg den psykologiske thrilleren, men som hele tiden balanseres av en mesterlig Kristin Stewart i hovedrollen. Hun gir tittelkarakteren liv og varme, og vekker vår store sympati for sin versjon av Diana Spencer.

Regissør

Pablo Larraín (f. 1976) er en chilensk regissør som slo gjennom med Stem nei, som vant to priser i Cannes og ble Oscar-nominert til beste utenlandske film. Hans film Jackie med Natalie Portman ble nominert til tre Oscars. 

Filmografi

2016 Jackie
2016 Neruda
2015 El Club 
2012 No / Stem nei

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Lørdag 22. januar

Kl 19:00
Kulturhuset

Lørdag 22. januar

Kl 19:45
Fokus 1

Søndag 23. januar

Kl 17:00
Kulturhuset

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival