Practice

Se trailer

Trine nekter å fly. Så når den 18 år gamle klimaaktivisten og trompettalentet blir invitert til audition i selveste Operaen, har hun bare dager på seg til å reise de over 150 milene fra Lofoten til hovedstaden.

Trine prøver å være tro mot prinsippene sine, og bestemmer seg for å haike. Hun stiller seg opp i veikanten, med en gul boblejakke, dårlig tid og en litt vaklende tillit til at gode fremmede vil plukke henne opp. Mellom alle uventede situasjoner hun må takle underveis, er hun dessuten nødt til å få forberedt seg på den viktige prøven. Trines kappløp mot klokka er også en reise innover: Både hennes lidenskap for musikk og miljøidealismen blir satt på prøve på denne bilturen gjennom det røffe og vakre landskapet i Norge. Vil hun nå målet sitt?
 
Å Øve utforsker motstand, lidenskap og det å lytte til seg selv, nydelig akkompagnert av musikk av Astor Piazzolla. Denne Tromsø-filmen, av langfilmdebutant Laurens Pérol, har allerede vunnet flere priser på sin internasjonale festivalreise.

Regissør

Laurens Pérol (f. 1995) er en regissør, manusforfatter og produsent basert i Norge, med en bachelorgrad i film fra Nordland kunst- og filmfagskole. Han utforsker forholdet mellom individet og samfunnet i filmene sine, og Laurens' verk har blitt vist internasjonalt. Han hederlig omtale ved Minimalen i 2021 og vant Skårungen i 2022.

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Torsdag 18. januar

Kl 21:15
Verdensteatret

Fredag 19. januar

Kl 15:45
Driv Kino

Søndag 21. januar

Kl 17:00
Fokus 5

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival