The Whale

Se trailer

I dette hudløst ærlige dramaet om skamfølelse og selvhat, gir regissør Darren Aronofsky stemme til en ekstremt overvektig mann og nekter oss å se bort. Brendan Fraser gjør et durabelig comeback som hovedpersonen Charlie, som har isolert seg i leiligheten sin med minimale forbindelser til omverdenen.

I en håpløs tilstand av selvødeleggelse som vi gradvis får mer klarhet i, har engelsklæreren Charlie (Fraser) trukket seg tilbake i en dyster tilværelse som får de fleste korona-isolasjoner til å blekne. Møtene med studentene tas over video med kameraet av. Han vil ikke at de skal se hvor diger han har blitt. Samtidig fråtser han i fast food, vel vitende om hvor det bærer, og selv den omtenksomme hjelpepleieren Liz (Hong Chau) har gitt opp å holde Charlie vekk fra kyllingklubbene.

Med handling som utspiller seg nesten utelukkende i Charlies leilighet, og valget av et smalt 1.33-bildeformat, er det ikke overraskende at The Whale er basert på et teaterstykke. Men de komprimerte rammene er høyst gjennomtenkte fra filmens regissør Darren Aronofsky, som ikke tillater oss annet enn å ta Charlie på alvor som menneske. Her er det strålende skuespill og et gripende manus som står sentralt, for en kompromissløst emosjonell reise mot en mulig velsignelse.

Regissør

Darren Aronofsky (f. 1969) er en amerikansk filmregissør som står bak hyllede filmer som Requiem for a Dream, The Wrestler og Black Swan.

Filmografi

2017 mother!
2010 BLACK SWAN
2008 THE WRESTLER
2006 THE FOUNTAIN
2000 REQUIEM FOR A DREAM

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Tirsdag 17. januar

Kl 19:00
Kulturhuset

Onsdag 18. januar

Kl 11:30
Fokus 1

Lørdag 21. januar

Kl 16:45
Fokus 1

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival