By the Name of Tania

Se trailer

«Det finnes et sted hvor det bor menn som er så rik at de strør gull over jentene de liker best.» Fattige unge jenter fra små landsbyer lokkes til Perus gruvebyer i håp om at det skal drysse litt gull på dem også, men virkeligheten de møter er en helt annen. Mens vi ser vakre bilder av Perus natur og stemningsfulle scener fra fattigstrøk hører vi en kvinnestemme som forteller om et liv preget av prostitusjon, vold og tvang. Stemmen tilhører den unge kvinnen Tania, en karakter basert på vitnesbyrd fra en rekke kvinner i Perus gruvebyer. Vi ser aldri «Tania», men hennes stemme gir disse erfaringene et ansikt og vi opplever at gruvedrift er mye mer enn et brutalt overgrep på naturen.

På poetisk vis fletter BY THE NAME OF TANIA fiksjon og virkelighet sammen til en ytterst human filmopplevelse, et rop om oppmerksomhet for de som ikke kan snakke på egne vegne.

Regissør

Mary Jimenez (f. 1948) og Bénédicte Liénard (f. 1965) er fra henholdsvis Peru og Belgia. De har begge undervist i film og produsert en rekke fiksjons- og dokumentarfilmer over mangeårige karrierer. BY THE NAME OF TANIA er den tredje filmen de har regissert i samarbeid.

Filmografi

2015 LE CHANT DES HOMMES / RISING VOICES (Jimenez/Liénard)
2013 SOBRE LAS BRASAS / GLOWING EMBERS (DOC) (Jimenez/Liénard)
2002 UNE PART DU CIEL / A PIECE OF SKY (Liénard)
1989 L’AIR DE RIEN (Jimenez)

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival