White Plastic Sky

Se trailer

Året er 2123, alle planter og dyr er døde. Derfor har Budapests innbyggere inngått en avtale om å bli omgjort til trær når de fyller femti. Nora ønsker å donere kroppen lenge før tiden, så ektemannen Stefan begir seg ut for å redde henne.

White Plastic Sky er en dystopisk fortelling med en krystallklar fremtidsvisjon av en økologisk katastrofe. Vi beveger oss 100 år frem i tid, og alt liv på jorden er dødt. Budapests befolkning lever under en kuppel og får bo der frem til de fyller 50 år. Da er de nødt til å ofre kroppen til «plantasjen», der de langsomt blir til trær. Alle kjenner sin skjebne, og vet hvor maten kommer fra. Nora har lidd et stort tap og bestemmer seg for å bli et tre selv om hun bare er 32 år gammel. Ektemannen Stefan vil gjøre alt han kan for å redde henne.

Her flettes sci-fi, post-humanisme og kjærlighet sammen. Animasjonsfilmen bruker en kombinasjon av CGI og rotoscoping, der man skaper animerte sekvenser ved å tegne over filmopptak bilde for bilde. Denne blandingen skaper en litt skjev verden som er en passende bakgrunn for de etiske og psykologiske temaene som utspiller seg, og filmen fungerer som en postapokalyptisk advarsel som kommer til live gjennom de visuelle effektene. Her får du servert både visuelt snop og intellektuell substans!

Regissør

Sarolta Szabó og Tibor Bánóczki, også kjent som DOMESTIC INFELICITY, er to ungarske filmskapere som har spesialisert seg i animasjon. De to kortfilmene deres har blitt vist på festivaler som Sundance og Clermont-Ferrand, og den første spillefilmen deres, White Plastic Sky, er nominert til European Animated Feature Film hos European Film Awards.

Filmografi

2014 Leftover (kortfilm)
2011 Les conquérants (kortfilm)
2008 The Clap Dudes (kortfilm)
2007 Milk Teeth (kortfilm)
2001 Dead Water (kortfilm)

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Mandag 15. januar

Kl 13:45
Fokus 2 (Bonordsalen)

Onsdag 17. januar

Kl 09:15
Fokus 2 (Bonordsalen)

Søndag 21. januar

Kl 21:30
Kulturhuset

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival