Sabaya

Se trailer

Sabaya er en hjerteknusende dokumentarfilm som følger en gruppe frivillige fra Yazidi Home Center i Syria. De risikerer livene sine når de infiltrerer midtøstens farligste leir Al-Hol, for å redde kvinner som holdes til fange av IS.

Regissert, filmet og klippet av svensk-kurdiske Hogir Hirori, tar denne nervepirrende dokumentaren oss med på innsiden av helvete. I 2014 kidnappet IS tusenvis av Jesidi-kvinner, og da kalifatet kollapset, ble mange av disse overført til beryktede Al-Hol. Hver tur til leiren er en kamp om liv og død, både for filmteamet og for jentene som venter på å bli reddet fra en uutholdelig tilværelse.

For hver dag kommer det nye kvinner til Yazidi Home Center, og vi får høre nye historier så grusomme at de er vanskelige å fatte. Filmen har en direkte tilstedeværelse i dramatiske og farlige situasjoner som man sjelden ser i dokumentarfilm, inkludert en biljakt hvor de blir skutt på. Med dette er ikke Sabaya bare en viktig historie å fortelle, men også utrolig spennende å følge med på. Hirori hentet hjem den prestisjetunge prisen for beste regissør av utenlandsk dokumentarfilm under årets Sundance Film Festival. Sabaya er en gripende dokumentarfilm som setter dype spor.

Regissør

Hogir Hirori (f.1980) er en svensk-kurdisk regissør og klipper. Sabaya er den tredje langfilm-dokumentaren Hirori har laget som tar for seg den hjerteskjærende skjebnen til det kurdiske Jesidi-folket som har blitt forfulgt i en årrekke. Det første bindet av trilogien, laget i 2014, hadde tittelen Victims of IS.

Filmografi

2017 The Deminer
2016 Flickan som räddade mitt liv (Dokumentar)
2014 Victims of IS (Dokumentar)
2008 Hewa starkast i Sverige (Kortfilm) 

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Tirsdag 18. januar

Kl 09:00
Verdensteatret

Fredag 21. januar

Kl 14:00
Driv Kino

Søndag 23. januar

Kl 12:15
Kulturhuset

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival