The Farewell

Se trailer

Billi, en ung kinesiskfødt kvinne i New York, får vite at bestemoren hennes, Nai Nai, har kreft og trolig kun få uker igjen å leve. Dette vet bestemoren imidlertid ingenting om, ettersom familien har valgt å skjerme henne fra sannheten. Når de så reiser til Kina for å samles i Nai Nais siste dager, later de som om det er for å feire bryllupet til Billis søskenbarn.

Dette er en film «basert på en faktisk løgn» – regissør Lulu Wangs familie arrangerte faktisk et falsk bryllup da hennes bestemor ble diagnostisert med dødelig kreft. Inspirert av sin egen historie har Wang skapt en rørende og morsom dramakomedie som fikk en overveldende positiv mottakelse av både publikum og kritikere da filmen ble sluppet på kino i USA. En stor del av lovordene har blitt rettet mot rapperen Awkwafina, (som man tidligere har møtt i filmer som OCEAN’S EIGHT og CRAZY RICH ASIANS) som her gjør en enestående hovedrolledebut.

Regissør

Lulu Wang (f. 1983) er en amerikansk filmskaper, født i Beijing. Hun har en bachelorgrad i kreativ skriving fra Boston College, og har regissert en rekke kortfilmer og musikkvideoer, I tillegg til spillefilmdebuten POSTHUMOUS (2014).

Filmografi

2015 TOUCH (SHORT)
2014 POSTHUMOUS
2007 CAN-CAN (SHORT)
2006 FISHING THE GULF (SHORT DOC)
2005 PISCES (SHORT)

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival