Charcoal

Se trailer

Ute på landsbygda i Brasil får en fattig familie nye og uante utfordringer når de blir vertskap for en argentinsk narko-konge som trenger et gjemmested. Avtalen gir store økonomiske fordeler, men i et lite lokalsamfunn er det ekstra vanskelig å skjule godene som følger av ny velstand.

Å plassere en kriminell person i et helt nytt miljø er et ypperlig utgangspunkt for denne svarte komedien. En familie må leve med en fremmed narkokonge boende under samme tak, samtidig som de må opprettholde sine daglige rutiner på gården. Familien sliter i utgangspunktet med hverdagens mange utfordringer, men nå må de i tillegg holde nysgjerrige naboer og venner unna. Gjesten er ikke så fornøyd, han heller. Riktignok er han på flukt, men han er vant til å få viljen sin, og generelt ha det litt mer komfortabelt rundt seg. I sin nye tilværelse må han derimot forholde seg til den hardtarbeidende og bestemte moren i huset.

Filmatisk fremheves både den grå hverdagen, slitte familierelasjoner og ekte sosialrealisme, men denne absurde historien er også krydret med en smart analyse av klasse, vold og korrupsjon – for ikke å snakke om familiens moralske kompass. Hva gjør man for eksempel med en ubrukelig bestefar som bare opptar plass og som det koster litt for mye å holde i live?

Regissør

Med base i São Paulo jobber Carolina Markowicz både som regissør, manusforfatter og produsent. Charcoal er hennes første langfilm, og her, som i mye av det hun tidligere har gjort, er svart humor en sentral ingrediens. Flere av hennes kortfilmer har vunnet priser ved internasjonale filmfestivaler. I tillegg er hun involvert i både TV-serier og reklamefilm.

Filmografi

2019 Spit (kortfilm)
2018 O Órfão (kortfilm)
2017 Long Distance Relationship (kortfilm)
2014 Edifício Tatuapé Mahal (kortfilm)
2007 69 - Luz Square

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Tirsdag 17. januar

Kl 14:00
Verdensteatret

Onsdag 18. januar

Kl 19:15
Hålogaland Teater

Fredag 20. januar

Kl 19:00
Fokus 2 (Bonordsalen)

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival