Selvportrett

Filmen er et portrett av en kunstner og et portrett av en dødelig sykdom. Lene Marie Fossen ble de siste årene kjent som en fotograf i verdensklasse som lider av alvorlig anoreksi. Hun har hatt et unikt prosjekt, nemlig å avkle sykdommen, vise den frem i all sin skrekk. Eksponere skammen, konfrontere sykdommen, bryte dens regler for å overleve. Gjennom Lene Maries egne bilder vil vi få en unik tilgang til hvordan det er å leve med sykdommen. Bildene hennes er en viktig del av filmen, de er på vei ut i verden, kjente gallerier ønsker å stille dem ut. Lene Marie har alltid hatt en indre glød som hun skaper fra, uansett motgang. Det siste året endret dette seg.

22. oktober i år døde Lene Marie av anoreksi. Hun rakk å se filmen ferdig. Sammen med foreldrene bestemte hun at filmen skulle lanseres etter planen, det var viktig for Lene Marie at hennes historie kunne bety noe for andre. SELVPORTRETT er en film om kunstens og overlevelsens kraft, men den reiser også viktige spørsmål om hvilken behandling en som lider av alvorlig anoreksi trenger. Publikum får møte en usedvanlig jente i en rå og poetisk film.

NB. Norsk tale, ikke tekstet.

Regissør

Margreth Olin er en Norges mest anerkjente filmskapere. Hennes filmer utmerker seg med et presist og poetisk filmspråk, og et sterkt engasjement for samfunnets svakeste. Katja Høgset er utdannet ved Høgskolen i Lillehammer og har arbeidet som dokumentarregissør siden 2014. Espen Wallin er en fotograf og fotolærer som har vært publisert i flere norske magasiner, og jobbet tett med Lene Marie Fossen i 8 år.

Filmografi


2018 FENGSLET OG FORLATT (TV DOC) (Høgset)
2017 BARNDOM / CHILDHOOD (DOC) (TIFF 2018) (Olin)
2016 MANNEN FRA SNÅSA / DOING GOOD (DOC) (TIFF 2016) (Olin)
2009 ENGELEN / THE ANGEL (Olin)
2004 UNGDOMMENS RÅSKAP / RAW YOUTH (DOC) (Olin)

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival