Goodbye First Love

Se trailer

Paris, våren 1999: 15 år gamle Camille er forelsket i Sullivan, og fortviler når han reiser til Sør-Amerika på en lenge planlagt tur. Goodbye First Love er en nydelig og usentimental fortelling om den første kjærligheten og utfordringene med å komme seg videre.

Camille (Lola Créton) er stormende forelsket i den litt eldre Sullivan (Sebastian Urzendowsky). Han holder fast ved planen om å reise til Sør-Amerika med kompisene sine, men lover Camille at han alltid vil elske henne. Camille følger reisen og får oppdateringer i brevform – helt til Sullivan forteller at han vil gjøre det slutt. Kjærlighetssorgen blir altomfattende for Camille og leder til dyp depresjon. Men, som de fleste som har erfart noe lignende vet: på et tidspunkt kommer man seg videre. Camille begynner å studere arkitektur, og innleder etter hvert et forhold til sin langt eldre, norske professor Lorenz (spilt av norske Magne-Håvard Brekke). Så dukker Sullivan opp i livet hennes igjen.

Dette er en av Mia Hansen-Løves mest gripende filmer, som aldri faller for fristelsen å overdrevent romantisere ungdomstid og fortellingens sentrale karakterer. Goodbye First Love flyter naturalistisk av gårde med Camille, og verdsetter fenomenet "kjærlighet" i sin naive kompleksitet.

Regissør

Mia Hansen-Løve er en fransk regissør og manusforfatter født i 1981. Hun startet sin karriere som skuespiller, før hun gikk bak kameraet for flere kortfilmer. Hun regisserte sin spillefilmdebut, All is Forgiven, i 2007, som ble nominert i Cannes. Hun fortsatte med å regissere flere prisvinnende filmer, som Father of My Children (2009) og Dagen i morgen (2016).

Filmografi

2021 Bergman Island
2016 L'Avenir / Dagen i morgen
2014 Eden
2009 Le Père de Mes Enfants / Father of My Children
2007 Tout est pardonné / All is Forgiven
2005 Contre-coup (Kortfilm)

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Mandag 17. januar

Kl 17:00
Verdensteatret

Søndag 23. januar

Kl 11:30
Verdensteatret

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival