So Damn Easy Going

Se trailer

Desperasjonen vokser når 18 år gamle Joanna på kreativt vis prøver å få tak i penger til sin helt nødvendige ADHD-medisin. So Damn Easy Going er en visuell og vittig film om forelskelse, ADHD, identitet og overlevelsesmekanismer.

Uten ADHD-medisinen sin blir Joanna «så jävlig jobbig» at hun er villig til å gå langt for å få tak i den. Filmen rommer tema som depresjon, fattigdom, LGBTQ og livet med en diagnose som ADHD, uten at noe av dette stigmatiseres. Vi inviteres til å bli med på Joannas reise for å akseptere seg selv, uavhengig av diagnose, pinlige feiltrinn og moralske avsporinger, slik at hun blir i stand til å konfrontere og endre på det som ikke fungerer i livet, uten å miste de relasjonene som er viktige for henne.

Gjennom en leken balanse mellom humor og alvor, tydelige visuelle virkemidler og bevisst bruk av musikk og lydlandskap, kan vi nesten ikke unngå å kjenne på de følelsene Joanna selv kjenner på, enten det er i kaosets mentale fyrverkeri eller i roen hun finner på dypet av bassenget. Nikki Hanseblad og Melina Paukkonen i hovedrollene er begge spillefilmdebutanter.

Regissør

Svenske Christoffer Sandler (f. 1986) har regissert og skrevet manus til en rekke tv-serier, blant andre Sjukt Oklar (2019). So Damn Easy Going (2022) er hans spillefilmdebut. Filmen er fritt basert på en novelle av den svenske forfatteren Jenny Jägerfeld.

Filmografi

2018 Sjukt Oklar (TV- Series)
2020 Fullt hus (Tv-Series)
2020 Ambassadøren (Tv-Series)
2021 Sune- Uppdrag midsommar (Tv-series)

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Torsdag 19. januar

Kl 16:30
TIFF UNG
Fokus 5

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival