Trond Giske - Makta rår

Se trailer

Det er et halvt år siden Trond Giske trakk seg som nestleder i Arbeiderpartiet, på grunn av anklager om seksuell trakassering. Nå er han på kjøretur i Trøndelag med campingvogna for å bygge seg opp igjen.

Det er over 20 år siden filmskaper Håvard Bustnes for første gang begynte å tenke på å lage en film om Trond Giske, en av Norges mest lovende unge politikere, men han svarte aldri på henvendelsen. Trond Giske fortsatte klatringen på den politiske karrierestigen. Alle snakket om hans suksess og store politiske talent, men så begynte det å gå rykter om upassende "damehistorier". Et voldsomt mediepress, varsler, videolekkasjer og påstander om maktkamp leder til at Giske trekker seg som nestleder i AP. Hvordan kunne det ha seg at det stadig vekk dukket opp nye historier? Og hvordan kunne historiene fortsatt ignoreres og varslene bagatelliseres? Etter at media publiserte de første anklagene mot Trond Giske om seksuell trakassering i 2017, tok Bustnes kontakt på nytt. Noen måneder senere responderte Giske og var villig til å treffes. Og Bustnes blir med Giske i det han starter sitt politiske comeback, reisende rundt i Trøndelag med en rødmalt campingvogn for å møte støttespillere. Makta rår gir et unikt innblikk Norges mest omtalte #metoo-sak. Det er en film om hvordan makt gjør blind, og hvor lett det er for makthavere å bevare konsensus gjennom fortielser og taushet.

Regissør

Håvard Bustnes (f. 1973) er en norsk dokumentarfilmskaper. Filmene hans er blitt vist på NRK, TV2, SVT og kanaler i en rekke flere land. Filmen Blod & ære vant Amandaprisen for beste dokumentar i 2008, og filmene hans er blitt vist på festivaler over hele verden.

Filmografi

2021 Trond Giske - Makta rår
2017 Hatets vugge
2013 Opprørske oldemødre
2010 Helsefabrikken
2008 Blod & ære
2007 Riktig mental innstilling

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Tirsdag 18. januar

Kl 16:30
Fokus 1

Fredag 21. januar

Kl 11:30
Fokus 1

Søndag 23. januar

Kl 11:30
Fokus 1

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival