Pot-au-feu - Veien til hjertet

Se trailer

I en film som vil fenge både matelskeren og romantikeren møter vi kokkene Dodin Bouffant og Eugéne i deres kulinariske samarbeid på et gods i Sør-Frankrike på slutten av 1800-tallet – og i deres årelange kjærlighet til hverandre.

Pot-au-feu Veien til hjertet handler om den renommerte kokken Dodin Bouffant som i et idyllisk, landlig Sør-Frankrike på slutten av 1800-tallet lager de mest utrolige retter for seg selv og gjester fra det øvre samfunnslag. Med seg på laget har han kokken Eugénie (spilt av Juliette Binoche) som han har jobbet sammen med i over tjue år på godset hvor de begge også bor.

Dodins og Eugénies forhold er vel og merke ikke bare kollegialt, og det viser seg tidlig i filmen at Dodin har fridd til Eugénie flere ganger og fått nei samtlige ganger. Eugénes avslår tilsynelatende frieriene for å bevare det profesjonelle, kulinariske samarbeidet som de to har oppbygget og opprettholdt over årene, selv om vi aner en stor kjærlighet mellom de to hovedpersonene fra helt tidlig av i filmen. Samtidig viser det seg at Eugéne har helseutfordringer som lett kan komme til å komplisere både matlagingen og forholdet. 

Filmen byr på fargerike, lyse scener hvor de to kokkene lager og anretter et stort utvalg av franske retter sammen med to unge kokkelærlinger. I åpningssekvensen får vi helt uavbrutt bevitne matlagingen på kjøkkenet på godset – fra tilberedning og helt frem til servering – mens kokkene svinger seg mellom kasserollene og fjølene i noe som minner om en koreografert dans. Dette er definitivt filmen for matelskere, men under de mange matlagingssekvensene hviler det også en stor kjærlighetshistorie, nemlig den mellom Eugéne og Dodin.

Pot-au-feu Veien til hjertet er en romantisk, stillferdig og varm film om kjærligheten mellom to personer som har jobbet og laget mat sammen side om side i mange, mange år. Det er også noe mystisk ved måten filmen tar seg tid til å vise alt i matlagingen ned til minste detalj – en mystikk som kanskje også er beskrivende for kjærligheten Eugéne og Dodin deler med hverandre.

Regissør

Tran Anh Hung er en fransk-vietnamesisk manusforfatter og filmregissør. Han ble født i Vietnam, men emigrerte til Frankrike som tolvåring. Etter å ha regissert flere kortfilmer, debuterte han med sin første spillefilm i 1993, dramaet Duften av grønn papaya om morgenen, som ble nominert til Oscar for beste utenlandske film og vant to priser under filmfestivalen i Cannes. Senere har han blant annet regissert de kritikerroste filmene Cyclo og Norwegian Wood. Pot-au-feu  Veien til hjertet er Hungs syvende spillefilm. 

Filmografi

2016 Eternity
2010 Norwegian Wood
2000 Når solen står som høyest
1995 Cyclo
1993 Duften av grønn papaya om morgenen

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Mandag 15. januar

Kl 08:00
Frokostvisning med iTromsø
Verdensteatret

Torsdag 18. januar

Kl 16:15
Kulturhuset

Søndag 21. januar

Kl 11:15
Hålogaland Teater

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival