Alam

Se trailer

I Firas Khourys fengslende spillefilmdebut møter vi en gruppe palestinske videregåendeelever bosatt i Israel som tvinges til å glemme. Når Israels uavhengighetsdag nærmer seg konfronteres de med risikoen ved å huske sin egen historie.

17 år gamle Tamer (Bakri) og vennene hans er en del av den nyeste generasjonen av palestinske barn fra familier som ble fordrevet i 1948. De blir stadig konfrontert med sin status som flyktninger i Israel, fra det israelske flagget som flagrer mot dem hver dag på skolen deres til den kommende israelske uavhengighetsdagen (fordrivelsesdagen, av palestinere kalt katastrofen, eller Al-Nakba). En dag begynner Maysaa’ (Khass) i Tamers klasse. Hun er vakker, bestemt, og ikke redd for å protestere mot urettferdigheten de utsettes for. Etter hvert som Tamer bruker hennes politiske engasjement som en måte å komme nærmere henne på, må han bestemme seg for om det er ting som er større enn ham som er verdt å kjempe for.

Firas Khourys første spillefilm er en fengslende ungdomsfortelling sentrert rundt de palestinske tenåringenes opplevelse av å vokse opp innenfor israelske grenser. Den har sterke skuespillerprestasjoner og vakker cinematografi, og har allerede vunnet flere priser verden over.

Regissør

Firas Khoury er en palestinsk manusforfatter og regissør med bachelorgrad innen film. Han har produsert flere prisvinnende kortfilmer, og er også opptatt av å formidle palestinske filmer og trene opp ungdom i filmkunsten. Alam er hans første langfilm.

Filmografi

2019 Maradona’s legs (kortfilm)
2017 And an Image Was Born (kortfilm)
2010 Yellow Mums (kortfilm)
2007 Seven Days in Deir Bulus (kortfilm)

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Onsdag 18. januar

Kl 11:45
Fokus 2 (Bonordsalen)

Torsdag 19. januar

Kl 11:00
Driv Kino

Lørdag 21. januar

Kl 16:30
Hålogaland Teater

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival