The Hudsucker Proxy

Se trailer

Velkommen til 1950-tallets New York sett gjennom øynene til Coen-brødrene. Tim Robbins må navigere gjennom et landskap av høye skyskrapere, eksentriske menn i dress og en skarp sigareim som nesten trenger seg gjennom kinolerretet.

The Hudsucker Proxy tar oss med til slutten av 1950-tallets New York, og følger den naive og uerfarne Norville Barnes (Tim Robbins) som får en jobb i det mektige Hudsucker Industries etter at selskapets leder plutselig dør. Norville øyner en mulighet til å introdusere en tilsynelatende meningsløs oppfinnelse som vil få store ringvirkninger for både hans karriere og privatliv.

Filmen er gjennomsyret med Coen-brødrenes kreativitet og visuelle oppfinnsomhet, men er dessverre blitt en noe «glemt» film i deres filmografi, til tross for at den har alle de karakteristiske trekken som definerer brødrenes mer kjente filmer. Inspirert av filmer fra gamle Hollywood, med nøye utformede kostymer og kulisser som gjenspeiler 1950-tallets stil, fanger The Hudsucker Proxy tidsepokens estetikk. Lekende visuelle triks og kameraarbeid, samt kjappe og vittige replikker får den ellers gråtonede filmen til å virke fargerik og sprudlende.

The Hudsucker Proxy (Det store spranget) har en særegen plass i Coen-brødrenes filmografi. Den brøt med den mørkere og mer kyniske tonen i noen av deres tidligere verk, og er sett på som en av deres mer skøyeraktige og visuelt stiliserte filmer.

Regissør

Joel Coen (f. 1954) og Ethan Coen (f. 1957) er amerikanske regissører og manusforfattere fra Minnesota. De debuterte med filmen Blood Simple i 1984, og har siden da stått bak en rekke kritikerroste filmer. Med No Country for Old Men vant de Oscar for beste film i 2008. Begge er utdannet ved Simon's Rock Early College i Great Barrington i Massachusetts.

Filmografi

2018 The Ballad of Buster Scruggs
2007 No Country for Old Men
2000 O Brother, Where Art Thou?
1996 Fargo
1990 Miller's Crossing
1984 Blood Simple

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Mandag 15. januar

Kl 21:30
Verdensteatret

Søndag 21. januar

Kl 16:30
Verdensteatret

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival