Film som motstand

Prisvinnende filmskaper Mohamed Jabaly fra Palestina tar oss med på en reise som avdekker filmens utrolige rolle som form for motstand. Gjennom en paneldiskusjon dykker vi ned i hvordan politikk, samfunn og kultur blir dokumentert, portrettert og gjort inngrep i av filmskaping.

Den palestinske filmskaperen Mohamed Jabaly vil navigere i det dynamiske landskapet til palestinsk film, revolusjonær filmskaping og dykke ned i fortellingen som innkapsler motstandskraften til det palestinske folket, og fanger deres kamp under okkupasjon. Utenfor disse grensene vil vi utforske hvordan palestinsk film har formet globale oppfatninger av den palestinske kampen, som overskrider geografiske begrensninger og gir gjenklang med et mangfoldig publikum over hele verden.

I en paneldiskusjon med Mohanad Yaqubi fra Palestinian Film Institute vil Jabaly og gjesten utforske utfordringene palestinske filmskapere står overfor – fra å navigere i finansieringsbegrensninger til å kjempe med sensur og varig politisk og institusjonelt press. Hvordan har palestinsk film jobbet med å overkomme disse hindringene, pleie den palestinske filmindustrien mot bærekraftig vekst, og styrke stemmer som fortjener å bli hørt?

Denne begivenheten vil kaste lys over hvordan film i sin dypeste form fungerer som et viktig instrument for motstand og historiefortelling, og skaper forbindelser som overskrider grenser og setter preg på hjerter og sinn over hele kloden.
Arrangementet arrangeres av tvillingbysamarbeidet Tromsø-Gaza i samarbeid med Palestine Film Institute, Tvibit og TIFF.

Torsdag 18 januar kl. 18:00
Sted: Tvibit
Gratis, åpent for alle.

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Torsdag 18. januar

Kl 18:00
Off Screen

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival