Diagnonsense

Se trailer

Diagnonsense er en selv-reflekterende dokumentar av regissør Ane-Martha Tamnes Hansgård om hennes erfaringer med å bli diagnostisert med flere psykiske lidelser over en periode på femten år, fra tidlig alder. En fragmentert, sterk fortelling om oppvekst.

I over 15 år ble Ane-Martha Tamnes Hansgård stemplet med alvorlige psykiatriske diagnoser. Behandlingen inkluderte store doser medisiner, og Ane-Martha strevde med å skille sin egen identitet fra den som ble sykdomsforklart. I et forsøk på å finne seg selv begynte hun å dokumentere livet sitt. Filmen leter etter svar på de underliggende problemstillingene: Hvor fordelaktig er det å få en diagnose? Hva blir igjen hvis man frigjør seg fra diagnosesystemet? Og når kan den virkelige reisen – å leve – egentlig begynne?

Dokumentaren gir et nært innblikk i en fragmentert oppvekst. Filmens rike univers er basert på en omfattende samling av privat arkivmateriale, og er ærlig, humoristisk, gripende og med elementer mange kan kjenne seg igjen i.

Regissør

Ane-Martha er en nordnorsk filmskaper. Med utgangspunkt i dypt personlige og tabubelagte historier belyser prosjektene hennes hvordan disse er knyttet til samfunnsmessige og strukturelle problemer. Hennes filmatiske uttrykk kretser rundt mellommeneskelige situasjoner, og hun henter gjerne inspirasjon fra dans, drømmende og surrealistiske elementer, eller fra sine utallige roadtrips med hunden Pippi.

Som regissør er hun interessert i å utfordre normer og engasjerer seg i fortellinger fra kvinnelige og LHBTQIA+-perspektiver. Ut fra et ønske om å skape en samarbeidsarena hvor filmskapere fritt kan utforske og formidle sine historier etablerte hun i 2011 produksjonsselskapet Mattima FILMS.

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Onsdag 17. januar

Kl 17:00
Hålogaland Teater

Torsdag 18. januar

Kl 16:15
Fokus 5

Søndag 21. januar

Kl 11:30
Fokus 2 (Bonordsalen)

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival