The Grab

Gabriela Cowperthwaites nyeste dokumentar, The Grab, er en gravejournalistisk thriller som gir innsikt i koloniseringen av vår dyrebare naturressurs, vann. Den følger journalisten Nathan Halverson og teamet hans mens de undersøker lekkede dokumenter.

Filmens tittel refererer til at regjeringer og andre mektige organisasjoner i verden kjøper opp land i et forsøk på å få kontroll over mat og vann utenfor sine lands grenser. Halverson og hans kolleger følger pengene i deres etterforskning av de lyssky handlingene til verdens mektigste land. The Grab er en tettpakket presentasjon som avslører de politiske og økonomiske konsekvensene av kommende mangel på mat og ferskvann, noe som skyldes både klimaendringer og forurensning. Stigende matpriser og mangel forårsaker nød i mange deler av verden, så mektige nasjoner kjemper om å hamstre mat og vann, få kontroll over produksjonen og distribusjonen, eller bruke mat og vann som et geopolitisk våpen.

Dokumentaren er full av data og informasjon, og gir publikum et nytt perspektiv på en rekke aktuelle hendelser, som krigen i Ukraina og ressursutvinning i Afrika. Vi følger Halverson på hans reiser rundt i USA og til Afrika der han møter menneskene som er berørt av overtakelsene. Cowperthwaite forteller en historie som vil få alarmklokkene til å ringe.

Regissør

Gabriela Cowperthwaite (f. 1971) er en amerikansk filmskaper. Hun har regissert dokumentarer og spillefilmer som tar for seg sosiale, kulturelle og miljømessige spørsmål knyttet til virkelige hendelser. Hennes mest kjente film er Blackfish (2013), som ble BAFTA-nominert for beste dokumentar.

Filmografi

2019 Our Friend
2017 Megan Leavey
2013 Blackfish (dokumentar)
2010 City Lax: An Urban Lacrosse Story (dokumentar)

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Mandag 16. januar

Kl 17:00
Fokus 5

Onsdag 18. januar

Kl 16:15
Driv Kino

Lørdag 21. januar

Kl 14:00
Fokus 1

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival