One Second

En desperat mann, en foreldreløs jente og en kinosjef som setter sin ære i aldri å avlyse en forestilling er hovedpersonene i den legendariske kinesiske regissøren Zhang Yimous emosjonelle drama satt til kulturrevolusjonen i Kina.

Langs veien i et goldt landskap av sanddyner går en mann med ett mål i tankene: å nå den nærliggende byen, og sørge for at han får med seg neste visning av nyhetene på kinoen der. Men inn i fortellingen kommer Liu, en foreldreløs jente som er fast bestemt på å stjele filmrullene, av grunner som i utgangspunktet er like mystiske som hvorfor mannen trenger å se dem. De to blir viklet inn i en historie med flere lag, som også inkluderer Fan, den karismatiske og mektige kinosjefen kjent som Mr. Movie.

One Second er både en hyllest til filmens magi som går tilbake til Zhang Yimous egen barndom, og en refleksjon over bildets kraft og bruken av film som propaganda. Det er også en historie om familiebånd: hva er vi villige til å gjøre for de vi elsker? Sammenlignet med Zhang Yimous kjente episke filmer, skiller One Second seg ut med en inderlig historie satt i den politiske konteksten til kulturrevolusjonen.

Regissør

Zhang Yimou er en kinesisk regissør, født i 1951 i Xi'an. Hans regidebut, Red Sorghum (1987) vakte umiddelbar oppmerksomhet, og han etablerte seg som en stor regissør for «Femte generasjon» i Kina med sitt mesterverk fra 1991, Raise the Red Lantern. Han er også kjent for sine kampsport (wuxia)-filmer, blant annet Hero (2002) og House of Flying Daggers (2004).

Filmografi

2016 The Great Wall
2006 Curse of the Golden Flower / Slaget om den forbudte by
2004 House of Flying Daggers / Flyvende dolker
2002 Hero
1994 To Live
1991 Raise the Red Lantern
1987 Red Sorghum / Rødt korn

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Mandag 17. januar

Kl 13:45
Kulturhuset

Tirsdag 18. januar

Kl 11:30
Fokus 1

Torsdag 20. januar

Kl 19:45
Fokus 1

Fredag 21. januar

Kl 22:30
Hålogaland Teater

Lørdag 22. januar

Kl 11:15
Fokus 1

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival