I Am Not Your Negro

Se trailer

I Am Not Your Negro trekker linjer fra 1950-tallets rasesegregering og frem til dagens Black Lives Matter-bevegelse. Basert på James Baldwins uferdige bokmanus, gir dokumentarfilmen en skarp og konsentrert beretning om rasismen i USA.

Livene og drapene på tre venner; Medgar Evers, Malcom X og Martin Luther King Jr., var utgangspunktet for James Baldwins bok «Remember This House», som forfatteren og borgerrettsaktivisten etterlot uferdig ved sin død. Regissøren Raoul Peck har omarbeidet materialet til et filmessay, der Baldwins originale ord er klipt sammen med et rikholdig arkivmateriale.

Det rasistisk motiverte drapet på George Floyd våren 2020 utløste et enormt sinne, og demonstrasjoner som nok en gang satte emneknaggen #BlackLivesMatter og krav om endring i bevegelse. Denne dokumentarfilmen gir et historisk perspektiv på USAs borgerrettsbevegelse og kampen mot rasesegregering, samtidig som filmen dessverre er brennaktuell med sin dokumentasjon av politivold og rasisme.

Den oscarnominerte I Am Not Your Negro blottlegger volden mot USAs afroamerikanere og gir samtidig en rasende og reflektert observasjon av kampen mot rasisme og undertrykking.

Regissør

Raoul Peck (f. 1953) er regissør, manusforfatter og produsent, født i Port-au-Prince i Haiti, oppvokst i Kongo, USA, Frankrike og Tyskland. Han har laget en rekke spillefilmer og dokumentarfilmer. I en kort periode var han Haitis kulturminister.

Filmografi

2017 The Young Karl Marx
2000 Lumumba
1992 Lumumba : La mort du prophète / Lumumba: Death of a Prophet

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Fredag 22. januar

Kl 09:00
TIFF Digital

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival