Medusa

Se trailer

En gjeng maskerte kvinner går gjennom gatene i Brasil om natten for å straffe andre kvinner i religionens navn. De gjør sitt beste for å bevare skjønnhet og renhet i området deres, inntil et kollektivt utbrudd er forestående.

Mariana er en ung evangelisk kristen som synger i kirkekoret og jobber på en skjønnhetsklinikk. I deres dystopiske kultøkter blir Mariana og venninnene hennes lært opp til å verdsette fysisk utseende, gode manerer og kyskhet blant kvinner. Om natten går de i store grupper på jakt etter kvinner stemplet som «urene, fulle av synd», som fortjener å bli voldelig banket opp i Guds navn. De gjenskaper den giftige maskuliniteten som er inngrodd i samfunnet deres ved å være politi og kontrollere hverandres kropper.

Etter å ha vært utsatt for en ulykke som etterlot et arr i ansiktet hennes, mister Mariana jobben og blir sykepleier på et sykehus med pasienter i koma - et sted hvor hennes skjulte ønsker kommer frem. Filmen fremkaller Caravaggios malerier og myten om Medusa, og fusjonerer skrekksjangeren med en humoristisk og stilig, fargerik musikal, som kritiserer religiøs ekstremisme i dagens brasilianske samfunn. Forvent utløsende voldsscener blandet med tilgjengelig, lett popestetikk.

Regissør

Anita Rocha da Silveira (f. 1985) er en brasiliansk regissør født i Rio de Janeiro. Spillefilmdebuten hennes Kill Me Please (2015) hadde premiere på filmfestivalen i Venezia og vant en rekke priser. Medusa (2021) er en del av Cannes Director's Fortnight-utvalg. Hun har også regissert flere kortfilmene som for eksempel The Noon Vampire (2008) og The Living Dead (2012).

Filmografi

2015 Mate-me Por Favor / Kill Me Please
2012 Os Mortos-Vivos / The Living Dead (Kortfilm)
2010 Handebol / Handball (Kortfilm)
2008 O vampiro do meio-dia / The Noon Vampire (Kortfilm)

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Mandag 17. januar

Kl 16:15
Fokus 2 (Bonordsalen)

Mandag 17. januar

Kl 16:30
TIFF Digital

Torsdag 20. januar

Kl 09:30
Fokus 2 (Bonordsalen)

Lørdag 22. januar

Kl 14:15
Fokus 2 (Bonordsalen)

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival