The Fabelmans

Se trailer

I mesterregissør Steven Spielbergs selvbiografiske oppvekstfilm møter vi den unge og ambisiøse filmskaperen Sammy Fabelman og hans familie. En medrivende historie om en oppvekst preget av filmens magi.

Spielberg tar oss med tilbake til USA på 50- og 60-tallet, der vi følger den unge filmskaperen Sammy Fabelman. Vi møter ham først som liten gutt, idet han skal se sin første film på kino. Togkrasjet på slutten av filmen fascinerer ham sterkt, og fra da av handler livet hans nesten utelukkende om film. Faren Burt (Paul Dano) er en karrieredrevet mann som er på vei opp og frem, noe som gjør at familien stadig er på flyttefot. Moren Mitzi (Michelle Williams) er utdannet pianist, men er hjemmeværende for å stelle hus og barn. Og når foreldrenes ekteskap rakner, er det ingen tilfeldighet at unge Sammy tar med seg kameraet ut i Arizonas ørken for å lage krigsfilm. Å lage film blir en vei ut av alt det vanskelige, en flukt fra virkeligheten, et sted der han kan klippe ut det han vil glemme og ta kontroll over fortellingen.

The Fabelmans er en personlig film for Spielberg, fortalt med ømhet, empati, varme og livlighet. Familieportrettet er preget av nærhet til personene. Fotograf Janusz Kamiński fanger både de store øyeblikkene og de små detaljene på mesterlig vis. Musikken er det selvsagt John Williams som står for. Dette er en klassisk Spielberg-film som vekker følelser gjennom sin fortryllende filmmagi.

Regissør

Steven Spielberg (f. 1946) er en amerikansk regissør, forfatter og produsent. Han kalles mannen bak den moderne storfilmen, og er den mest kommersielt suksessrike regissøren gjennom tidene. Spielberg har mottatt tre Oscar-priser, en Kennedy Center-utmerkelse, en Cecil B. DeMille-pris og en AFI Life Achievement Award. Syv av filmene hans er tatt inn i National Film Registry av Library of Congress.

Filmografi

2021 West Side Story
2012 Lincoln
1998 Redd menig Ryan
1993 Schindlers liste
1982 E.T. - gjesten fra verdensrommet

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Lørdag 21. januar

Kl 19:00
Kulturhuset

Søndag 22. januar

Kl 19:30
Kulturhuset

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival