Nasir

Se trailer

Nasir er et portrett av livet som muslimsk mann i en hindu-dominert ghetto. Mens den høyreorientert nasjonalismen øker, tar Nasir for seg en hel dag i livet til en observant, snill og humoristisk sariselger.

Nasir lever et beskjedent liv som sariselger i Coimbatore. Han er en forsiktig og optimistisk mann som skriver vakre dikt til sin kone, og møter hver dag med et smil. Nasir og hans familie, bestående av hans kone, mor og utviklingshemmede adoptivsønn, sliter økonomisk. Samtidig blir Nasir stadig mer bevisst den økende ekstremismen rundt ham. Som muslim i et hinduistisk område, frykter han tilsynelatende ikke den hinduistiske nasjonalpropagandaen og høytalerne som skriker høyrevridde utsagn på gatene. Intoleranse og hat kommer allikevel subtilt til syne gjennom hverdagslig prat og i arbeidsmiljøet.

De levende fargene og bildeforholdet 4:3 fremkaller den fiksjonelle kvaliteten i Nasir, og forteller en historie som virker litt løsrevet fra virkeligheten. Filmen bygger historien sin med en rolig rytme gjennom én dag i Nasirs liv, før den økende polariseringen kulminerer i en eksplosjon.

Regissør

Arun Karthick (f. 1992) er en selvlært indisk filmskaper. Han begynte å eksperimentere med film som syttenåring, og har regissert spillefilmene The Strange Case of Shiva (2015) og Nasir (2020).

Filmografi

2020 Nasir
2015 Sivapuranam / The Strange Case of Shiva

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Tirsdag 19. januar

Kl 15:00
TIFF Digital 2

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival