Lamb

Se trailer

María og Ingvar er et ungt par som bor på en avsidesliggende gård. Etter en uvanlig lammefødsel, begynner de å oppleve rare ting. Lamb er en surrealistisk film, som tar oss med på en reise inn i stillferdige og grufulle islandske omgivelser.

Handlingen i Valdimar Jóhannssons nye horror-film Lamb er inspirert av gammel islandsk folklore. Paret María (Noomi Rapace) og Ingvar (Hilmir Snær Guðnason), som nylig mistet sin lille datter, får besøk av en merkelig ånd i fjøset deres som skremmer dyrene: en søye blir gravid med en bisarr hybrid mellom dyr og menneske, og i sin store sorg danner Maria en kjærlig tilknytning til det merkelige vesenet, og kaller det Ada etter hennes døde datter. Mens skapningen blir deres erstatningsbarn, utspiller det ene grufulle mysteriet seg på gården etter det andre.

Lamb er en forbløffende skrekkkomedie om ensomhet og sorg. Både makabert og rørende med sitt bisarre premiss, har Jóhannsson skapt en surrealistisk nytelse for den tålmodige filmseer, filmet i vakre og dystre omgivelser på Island. I Cannes brakte Jóhanssons absurde form for horror suksess, og vant Un Certain Regard's Prize of Originality.

Regissør

Valdimar Jóhannsson (f. 1978) er en islandsk regissør. Han jobbet i mange år som kameraassistent og med spesialeffekter. Han regisserte kortfilmen Harmsaga i 2008. Lamb (2021) er den første spillefilmen han har regissert, og ble Jóhannssons Cannes-debut.

Filmografi

2008 Harmsaga (Kortfilm)

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Mandag 17. januar

Kl 09:15
Fokus 4

Onsdag 19. januar

Kl 11:30
Kulturhuset

Onsdag 19. januar

Kl 23:00
Fokus 1

Torsdag 20. januar

Kl 22:00
Kulturhuset

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival