Secret Name

Se trailer

Nélie rømmer fra et liv i fattigdom og blir sykepleier i den franske frontlinjen under første verdenskrig. Når en velstående, ung kvinne dør i armene hennes, ser Nélie en risikabel men uimotståelig mulighet til å skaffe seg et bedre liv.

Secret Name er regissør Aurélia Georges fantastiske filmatisering av Wilkie Collins novelle fra 1873, “The New Magdalena”. Secret Name handler om kampen om overlevelse for tre kvinner fra ulike samfunnsklasser, og er også en spennende beretning om stjålet identitet og forstillelse. Lagt til en tid hvor storsamfunnet ikke tilbyr noe sosialt sikkerhetsnett, og hvor man kan falle uendelig dypt dersom man står alene.

Secret Name byr på flere emosjonelle og såre scener. Karakterene kjenner stadig på makten bak klasseskillet når de forsøker å vise hverandre omsorg, men en klem eller berøring ikke er lov. Spenningen mellom den hierarkiske distansen og den samtidige sensible nærheten mellom karakterene, driver historien fremover på komplekst vis. Lyna Khoudri, som nylig dukket opp i The French Dispatch, gjør en formidabel tolkning av Nélie. Med sitt blikk på klasser, sosial status, og ikke minst forholdet mellom kvinnene, blir Secret Name et glitrende eksempel på hvordan fortellinger fra andre tider kan være høyst relevante også i dag.

Regissør

Aurélia Georges (f. 1973) er en fransk regissør og skribent. Hun ble uteksaminert fra La Fémis i 2002, og har laget spillefilmer, kortfilmer og dokumentarer. Hennes første spillefilm L'homme qui marche (2007) ble kritikerrost, og hennes andre film La fille et le fleuve (2014) ble vist i Cannes.

Filmografi

2014 La fille et le fleuve
2013 Le fleuve Seine (Kortfilm)
2012 Le cinéma français se porte bien (Dokumentar)
2007 L'homme qui marche
2002 Sur la pente (Kortfilm)

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Tirsdag 18. januar

Kl 14:00
Kulturhuset

Torsdag 20. januar

Kl 11:15
Kulturhuset

Torsdag 20. januar

Kl 19:00
TIFF Digital

Fredag 21. januar

Kl 19:45
Hålogaland Teater

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival