Captain Volkonogov Escaped

Se trailer

En offiser på rømmen gjennom Leningrads gater i en storslagen film som er like deler thriller og moralsk fabel.

Den unge Kaptein Volkonogov er del av Sovjetunionens elite som offiser i det beryktede NKVD. Året er 1938 og han leder arrestasjoner og forhør av mistenkte spioner og forrædere. Anklagene går helt inn i kommunistpartiets og militærets egne rekker. Paranoiaen er total og har du først blitt anklaget for noe, er Gulag-leirene det beste du kan håpe på. Men snart viser det seg at også Volkonogov er under mistanke. Han vet ikke hva han har gjort galt, men når han skjønner at nettet holder på å snøre seg sammen, så rømmer han. Med seg tar han en mappe med navn på alle han selv har vært med å forhøre. Og med sine tidligere kolleger i hælene starter han en farlig flukt gjennom byens gater for å oppsøke ofrenes pårørende og be om tilgivelse.

Kaptein Volkonogov unnslipper kombinerer flere elementer fra klassiske russiske historiefortellinger. Metafysiske elementer og store moralske spørsmål om individets ansvar ligger i bunnen for en medrivende og visuelt mesterlig utført film. Gradvis glir thriller-sjangeren over til å bli et særegent filmatisk verk om et menneske som prøver unnslippe ikke bare de som jakter ham, men et helt system som har gått av hengslene.

Regissør

Natasha Merkulova (f. 1979) og Aleksey Chupov (f. 1973) er begge regissører og manusforfattere fra Russland. De begynte sin karriere innen TV. Sammen har ekteparet skrevet og regissert flere spillefilmer sammen, blant annet debutfilmen Intimate Parts (2013). Filmen ble kritikerrost og fikk over 30 priser og nominasjoner på russiske og internasjonale filmfestivaler.

Filmografi

2020 Koll-tsentr (miniserie)
2018 The Man Who Surprised Everyone
2013 Intimate Parts

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Mandag 16. januar

Kl 13:30
Fokus 2 (Bonordsalen)

Onsdag 18. januar

Kl 21:30
Fokus 1

Lørdag 21. januar

Kl 19:15
Hålogaland Teater

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival