Nezouh

Se trailer

De fleste krigsskildringer viser dramaet på slagmarken, men Nezouh forteller derimot en historie om hvordan hverdagslivet fortoner seg. Dette varme dramaet er en fortelling om en liten familie i Damaskus og deres frykt, håp og drømmer.

Å forbli eller forflytte seg – det er konflikten som ligger til grunn i det syriske familiedramaet Nezouh. 14 år gamle Zeina bor med foreldrene i et krigsherjet Damaskus. Faren tviholder på livet de en gang hadde, og nekter å forlate leiligheten selv etter at en bombe sprenger vekk både vegg og tak. Moren insisterer derimot på at det er for farlig å bli. Mens foreldrene krangler rundt henne, skuer Zeina ut av hullet i veggen og drømmer seg bort – til havet, til himmelen og friheten. 

Nezouh er et hjertevarmt drama som på delikat vis balanserer tragedie med innslag av komedie, og en krigsskildring fra Syria hvor selve krigen kun utgjør et bakteppe. Filmen fokuserer heller på hverdagslivet som fortsetter til tross for de grusomme omstendighetene. Den utbombede leiligheten og familiens sterke tilknytning til den utgjør et kraftfullt symbol på dette – for ikke å snakke om hullet i veggen, som for Zeina representerer et vindu mot omverdenen og et annet liv som venter i horisonten.

Regissør

Soudade Kaadan (f. 1979) er en syrisk filmskaper, født i Frankrike. Hun har studert teaterkritikk i Damaskus og deretter filmskaping i Beirut i Libanon. Hun har regissert og produsert dokumentarfilmer for blant andre Al Jazeera og UNICEF. Nezouh er hennes andre spillefilm.

Filmografi

2019 Aziza (kortfilm)
2018 Yom Adaatou Zouli
2017 Obscure
2016 Besieged Bread (kortfilm)
2010 Saqf Dimashq wa hykayat al jannah

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Mandag 16. januar

Kl 14:00
Fokus 5

Tirsdag 17. januar

Kl 12:15
Fokus 4

Lørdag 21. januar

Kl 16:30
Fokus 4

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival