Atlantis

Se trailer

Året er 2025, og vi befinner oss i et herjet Ukraina etter en storkrig mot Russland. Krigsveteranen Sergiy jobber på et stålverk og bruker fritiden til å holde soldatferdighetene ved like. Når stålverket legges ned, begynner han å frakte vann til «sonen» – den tidligere fronten fra krigen, som nå er et goldt, utbombet og forgiftet ørkenlandskap. Her blir han kjent med Katya, og blir med i en frivillig organisasjon som finner og begraver lik fra krigen.

ATLANTIS viser individer som i en tilsynelatende håpløs og dyster verden prøver å skape orden i kaoset. Til tross for at den utspiller seg i et dystopisk økomareritt, blir vi presentert visuelt slående scener, som viser skjønnheten som finnes også i ruinene etter krigens herjinger. Filmen er vakker, filmet i kontrastfylte tablåer. Og blant ruinene finnes det også ømhet – og glimt av håp.

Regissør

Valentyn Vasyanovych (f. 1971) er en prisvinnende ukrainsk regissør og produsent fra Zhytomyr. Han er utdannet som filmfotograf og dokumentarfilmskaper fra det nasjonale universitet for teater, film og fjernsyn i Karpenko-Kary og gikk senere ved Andrzej Wajda-filmskolen i Polen. ATLANTIS fikk Horisont-prisen ved filmfestivalen i Venezia i 2019.

Filmografi

2019   ATLANTIS / ATLANTIS
2017   RIVEN CHORNOHO / BLACK LEVEL
2013   KREDENS / CREDENZA
2012   ZVYCHAYNA SPRAVA / BUSINESS AS USUAL
2004   PROTY SONTSYA / AGAINST THE SUN (SHORT DOC)

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival