Never Rarely Sometimes Always

Se trailer

17 år gamle Autumn har havnet i uheldige omstendigheter. Hun er gravid og vet at hun vil ta abort, men de konservative reglene i hjemstaten gjør det nesten umulig. En sterk film om unge kvinner i dagens USA.

I småbyen i Pennsylvania hvor Autumn bor, er systemet overhodet ikke lagt opp for å hjelpe henne med å gjennomføre en abort. Den obligatoriske rådgivningen for gravide er overlatt til kristne «pro-life»-organisasjoner, og lokal lovgivning sier at foreldrene hennes må involveres for å gi sitt samtykke. Til slutt betror Autumn seg til sin kusine Skylar, og sammen drar de til New York for å få gjennomført inngrepet der.

Noen filmer evner å ta opp samfunnsmessige problemstillinger på en så naturalistisk måte, at man ikke tenker på den politiske sprengkraften før etterpå. Mens man ser, blir man bare oppslukt av handlingen og karakterene. Never Rarely Sometimes Always er en slik film. Den går rett inn i en betent politisk debatt i USA, men er først og fremst et gripende og sjeldent godt turnert drama med karakterer og skuespillere som man husker lenge etterpå.

Regissør

Eliza Hittman (f. 1979) er en amerikansk filmskaper fra New York. Hun fullførte en mastergrad i film fra California Institute of the Arts i 2010. Tre år senere hadde hennes første spillefilm It Felt Like Love premiere på Sundance filmfestival, før hennes nyeste film vant Sølvbjørnen på filmfestivalen i Berlin i 2020.

Filmografi

2018 13 Reasons Why (TV)
2017 Beach Rats
2013 It Felt Like Love

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Mandag 17. januar

Kl 14:30
Fokus 4

Tirsdag 18. januar

Kl 19:15
Hålogaland Teater

Torsdag 20. januar

Kl 12:15
Fokus 2 (Bonordsalen)

Lørdag 22. januar

Kl 11:15
Hålogaland Teater

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival