Skal dere gå allerede?

Se trailer

Skal dere gå allerede? er et stykke coming-of-age-sosialrealisme, satt til en by i forandring. Elin flytter inn i en leilighet faren hennes har kjøpt til henne, men hun har ikke jobb, ingen venner og skal starte voksenlivet sitt helt alene.

«Det er alltid gledelig når en film overrasker ved å tviholde på godhet og menneskeverd, i stedet for tvangsmessig å skrive inn konflikter og “mørke sider” i fortellingen, som om dette liksom skal bringe verket nærmere en kvalitet, kompleksitet og noe “sant”. Ikke dermed sagt at rollefigurene i Skal dere gå allerede? ikke kommer på kollisjonskurs, men regissør Mona J. Hoel loser oss gjennom sin historie med en klokkertro på at det mest sannsynlige er at rollefigurene tar vare på og trenger hverandre – til tross for at de kunne hatt mer enn nok med seg selv.»
                                                                                        – Sveinung Wålengen (Utdrag fra Analysen, Montages.no)
 
Skal dere gå allerede? er Mona J. Hoels første spillefilm på 15 år. Det var aldri meningen at det skulle gå så lang tid: Filmen ble spilt inn i 2006, men ikke fullført før i 2019. Ironisk nok – selv om filmen også har autonome kvaliteter – er det gjennom å være en tidskapsel fra da den ble spilt inn at Skal dere gå allerede? blir helt spesiell.

Regissør

Mona J. Hoel (f. 1960) er en norsk regissør, best kjent for sin andre spillefilm Når nettene blir lange (2000) som var den første norske filmen laget etter reglene i Dogme 95-manifestet. Hun fulgte opp med Salto, salmiakk og kaffe i 2004, og har også markert seg med sine kortfilmer og musikkvideoer.

Filmografi

2004 Salto, salmiakk og kaffe
2000 Når nettene blir lange
1995 Noe beroligende

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Fredag 22. januar

Kl 11:00
TIFF Digital

Billetter tilgjengelig fra 17.01.2021 12:00

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival