Bloody Oranges

Bloody Oranges er en veldig mørk komedie som er både morsom og sjokkerende subversiv. Den følger et gammelt par som sliter med gjeld, en ung kvinne som ønsker å ha sex for første gang, en korrupt politiker og en ambisiøs advokat hvis liv henger sammen på godt og vondt.

Et pensjonert ektepar bestemmer seg for å delta i en rock'n'roll-dansekonkurranse for å prøve å komme seg ut av gjeld, uten å måtte be om hjelp fra sine voksne barn. I mellomtiden er advokatsønnen deres opptatt av karrieren, og blir involvert med finansministeren, som blir anklaget av pressen for hvitvasking av penger. En ung kvinne ser frem til sin første seksuelle opplevelse. Legg til en psykopat med en kjæledyrgris, og du har de eksplosive ingrediensene til Jean-Christophe Meurisses eksentriske, sarkastiske - og katartiske - komedie. 

Ved siden av moroa og elendigheten, er Bloody Oranges i sin kjerne en skarp sosial kommentar som avslører sprekkene i det franske samfunnet, hykleriet til den politiske klassen og vanskelighetene som kan ramme eldre mennesker. Den er tidvis ekstrem og inneholder ubehagelige scener som ikke er for de med sarte hjerter. Både morsom og opprørende om hverandre, det er den typen film som er umulig å være likegyldig til. Den er tidvis ekstrem og inneholder flere ubehagelige og voldelige scener som ikke passer for alle.

Regissør

Jean-Christophe Meurisse er en fransk teater- og filmregissør født i 1975. Han startet sin karriere som teaterskuespiller, før han gikk over til å regissere stykker. Hans første film var kortfilmen Il est des nôtres (2013). I 2016 ble hans spillefilm Apnée vist på Cannes-festivalen under Kritikeruka.

Filmografi

2016 Apnée
2013 Il est des nôtres (Kortfilm)

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Tirsdag 18. januar

Kl 22:00
Driv Kino

Torsdag 20. januar

Kl 21:00
TIFF Digital

Fredag 21. januar

Kl 23:00
Fokus 2 (Bonordsalen)

Søndag 23. januar

Kl 09:00
Verdensteatret

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival