Before, Now & Then

Se trailer

Before, Now & Then er en slående vakker film satt til Indonesia på midten av 60-tallet. Nana lever et godt liv med tre barn og en eldre, rik ektemann på Java. Indonesias turbulente historie utgjør en ubehagelig bakgrunn i filmen - og i Nanas liv.

Nana har kontroll på alle fasetter av livet. Men om natten kommer drømmene hun ikke kan kontrollere, og de bringer med seg fortidens mørke. Nana levde et annet liv med en annen familie før, og i åpningen får vi se at hun rømmer gjennom jungelen med general Suhartos menn etter seg. Etter hvert som hennes nye liv sakte rives fra hverandre grunnet ektemannens kjølige tilnærming og dårlig skjulte utroskap, oppstår et overraskende vennskap med hans elskerinne. Forholdet mellom de to kvinnene utvikler seg og blir både fascinerende og rørende.

Before, Now & Then er signert Indonesias største filmskaper, Kamila Andini. Det er en vakker, poetisk og nesten drømmeaktig film som er preget av avdempet skuespill og cinematografi som kan ta pusten fra de fleste. Den omhandler Indonesias politiske fortid og forholdet mellom mann og kvinne, men også om kvinnelig solidaritet og vennskap. Det er med god grunn filmkritikere har sammenlignet denne filmen med mesterverket In the Mood for Love.

Regissør

Kamila Andini (f. 1986) er en indonesisk filmskaper kjent for sin kritikerroste debut The Mirror Never Lies (2011). Filmene hennes omhandler sosiale strukturer, likestilling og miljøspørsmål, og filmene hennes har et særegent narrativt perspektiv. Hun har også regissert en rekke kortfilmer.

Filmografi

2021 Yuni
2017 Sekala Niskala / The Seen and Unseen
2011 Laut Bercermin / The Mirror Never Lies

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Mandag 16. januar

Kl 15:00
Kulturhuset

Lørdag 21. januar

Kl 13:45
Kulturhuset

Søndag 22. januar

Kl 14:30
Kulturhuset

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival