Parallel Mothers

Se trailer

Pedro Almodóvar er tilbake med et finstemt melodrama om to single kvinner som får barn samtidig, med Penelope Cruz i hovedrollen. Med elegante spenningselementer og overraskelser drives fortellingen frem – med paralleller ikke bare mellom mødrene, men også til Spanias mørke historie.

40 år gamle Janis (Penélope Cruz) og 18 år gamle Ana (Milena Smit) har begge blitt gravide uten at det var planlagt. Janis er klar for å bli mor, mens Ana gruer seg og er nervøs. De møtes på sykehuset og et vennskap etablerer seg. Senere skal det vise seg at båndet mellom dem er sterkere enn de trodde. Parallelle mødre viser hvor komplisert, etisk vanskelig og mangfoldig familieforhold kan være, og i fortellingen trekkes også linjer tilbake i tid til Janis' oldefar. Han var blant de mange savnede under den spanske borgerkrigen og det påfølgende Franco-regimet, og Janis – som jobber som fotograf – ønsker å finne oldefarens levninger.

Pedro Almodóvar er Spanias mest anerkjente filmskaper og melodramaets ubestridte mester, og her byr han opp til distingvert dans med brå vendinger. Som alltid hos Almodóvar gis det rom for ekspressiv fargebruk og herlig utilslørt såpeopera, selv om fortellingen er aldri så sofistikert.

Regissør

Pedro Almodóvar (f. 1949) er en spansk regissør og manusforfatter. Han har vunnet Oscar med sine filmer Snakk til henne og Alt om min mor, for henholdsvis Beste originalmanus og Beste ikke-engelskspråklige film. Familie, sex, lidenskap og identitet er tilbakevendende tematikk i Almodóvars filmografi.

Filmografi

2019 Dolor y Gloria / Smerte og ære
2016 Julieta
2011 La piel que habito / Under huden
2006 Volver
2002 Hable con ella / Snakk til henne
1999 Todo sobre mi madre / Alt om min mor

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Mandag 17. januar

Kl 16:15
Hålogaland Teater

Torsdag 20. januar

Kl 09:00
Fokus 1

Torsdag 20. januar

Kl 16:30
Kulturhuset

Fredag 21. januar

Kl 17:15
Kulturhuset

Søndag 23. januar

Kl 12:15
Fokus 2 (Bonordsalen)

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival