Shadow in the Cloud

Se trailer

Gremlingene er tilbake! Her snakker vi ikke mystiske pelsdyr man ikke skal mate etter midnatt, men den originale utgaven pilotene under 2. verdenskrig skyldte på hver gang teknikken sviktet. Og de er ikke særlig greie å ha med å gjøre på 20.000 fot.

I det et newzealandsk bombefly skal ta av, kommer Maude Garrett om bord med en bag med svært viktig og topphemmelig innhold. Mannskapet på flyet blir umiddelbart skeptiske – en ung, snerten dame har ingenting på et bombefly å gjøre. At hun også har bein i nesa og bestemte meninger gjør slettes ikke saken bedre. De plasserer henne i et lite våpentårn, og fra denne klaustrofobiske boblen skjønner Maude snart at flyet ikke bare er truet av japanske jagerfly, men også av en indre fiende.

Shadow in the Cloud har latt seg inspirere av både Buried og klassiske krigsfilmer, og har i Chloë Grace Moretz en hardtslående heltinne som takler både med-mannskap og overnaturlige blindpassasjerer på en måte vi ikke har sett siden Ellen Ripley i Alien. Halsbrekkende stunts til et overraskende, men fantastisk synth-soundtrack får hjertet til å pumpe mer enn normalt. Gjør deg klar for å sitte helt ytterst på setet i åtti spente minutter, for dette er B-film på sitt mest underholdende.

Regissør

Roseanne Liang er en kinesisk regisssør og manusforfatter født på New Zealand. Hun tok filmstudier ved University of Auckland og har laget både kortfilmer, spillefilmer, dokumentarer og TV-serier. Hun har vunnet flere filmpriser, blant annet en Krystallbjørn ved filmfestivalen i Berlin.

Filmografi

2017 Do No Harm (Kortfilm)
2015 Sugar Hit (Kortfilm)
2013 Flat3 (TV)
2011 My Wedding and Other Secrets
2005 Banana in a Nutshell (Dokumentar)

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Onsdag 20. januar

Kl 21:30
TIFF Digital

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival