The Box

Se trailer

The Box følger den dramatiske reisen til Hatzín, en ung gutt som vikler seg inn i mer enn han først skjønner rekkevidden av. På leting etter faren sin blir han dratt inn i en verden full av utnyttelse.

Hatzín er en tenåringsgutt som reiser til den nordlige delstaten Chihuahua for å hente levningene av sin døde far, et offer for en gruveulykke. Under reisen tilbake til Mexico City møter han Mario, en eldre mann med røff personlighet og liten tålmodighet. Hatzín er sikker på at Mario er faren hans, og følger ham i flere dager til Mario motvillig tilbyr ham arbeid, mat og husly. Etter hvert som dagene går, viser Mario seg å være en korrupt forhandler på en klesfabrikk, og behandler sine ansatte på en utnyttende - og noen ganger grusom - måte. Hatzín lærer raskt, og finner seg til slutt i konflikt mellom å jobbe i et så uetisk miljø og å opprettholde det affektive båndet med sin antatte far.

The Box er en film med mange kontraster. Lyse farger på sommerdager og snødekte fjell når vinteren kommer. Store, endeløse landskaper som gjør menneskene små. Lengselen etter omsorg og tilknytning hos en gutt på terskelen til voksenlivet. Men først og fremst en rørende og hjerteskjærende historie om familiebånd, der grusomheten til produksjonsindustrien i Mexico utforskes.

Regissør

Lorenzo Vigas (f. 1967) er en venezuelansk filmskaper. Han vant Gulløven på den 72. filmfestivalen i Venezia med sin debutspillefilm From Afar (2015). The Box (2021) er hans andre spillefilm, og ble valgt ut til den 78. filmfestivalen i Venezia.

Filmografi

2021 La caja / The Box
2016 El vendedor de orquídeas / The Orchid Seller (Dokumentar)
2015 Desde allá / From Afar
2004 Los elefantes nunca olvidan (Kortfilm)

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Mandag 17. januar

Kl 14:00
Fokus 2 (Bonordsalen)

Tirsdag 18. januar

Kl 22:15
Fokus 1

Fredag 21. januar

Kl 14:00
Fokus 1

Søndag 23. januar

Kl 21:45
Fokus 1

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival