Forever-Forever

Se trailer

En gjeng rebelske ungdommer streifer gjennom et Kyiv på 90-tallet i en feiring av ungdomstida, av flakkende øyeblikk – og av de som varer evig.

I Forever-Forever møter vi tenåringsjenta Tonia som flytter til Kyiv for å gå på videregående. Der blir hun raskt en del av en gjeng rebelske ungdommer som bruker tida på å feste, gjøre opprør og streife rundt omkring i byen. Det blir fort klart at Tonia ønsker beskyttelse fra stedet og folkene hun forlot før hun kom til Kyiv og at hun selv prøver å finne et nytt hjem etter en vanskelig fortid.

Filmen gir et flakkende, rastløst portrett av en ungdomsgjengs rivalisering, kjærlighetsintriger og utforskning av egen seksualitet. Den er også poetisk i dens utforskning av ungdomstida i Kyiv på 90-tallet, med musikk og bilder som reflekterer nettopp dette tiåret. Man blir lett dratt inn i karakterenes liv, splittelser og følelser mens de løper mellom høyblokker, fester og har det gøy sammen. Flere grep, som filming med et videokamera som gjengen går rundt med og fine scener fra et svømmebasseng, bidrar til visuell og emosjonell dybde.

I starten av filmen blir Tonia forelsket i gutten Zhurik, men faller senere også for jenta Sania, og dette setter i gang et hemmelig trekantdrama. Det er også tydelig at Tonia er preget av sin egen fortid og at hun dras mellom lysten til å ta del i det nye livet hun har skapt for seg selv, men at hun samtidig er tilbakeholden med å gi seg i fullt kast med dette livet. Vil hun klare å finne sin plass i den nye gjengen og i byen og samtidig gi slipp på det hun har opplevd i fortiden sin? 

Forever-Forever er dedisert til alle tenåringer på 90-tallet og kan tolkes som en feiring og utforskning av det å være ung, av viktigheten av å ta vare på de flyktige øyeblikkene i livet, men også de som varer evig.  

Regissør

Anna Buryachkova er en ukrainsk regissør. Forever-Forever er hennes første spillefilm og har blitt godt mottatt av kritikere og ble nominert til en pris ved Filmfestivalen i Venezia i 2023. Hun har tidligere regissert flere kortfilmer og jobber for tiden på en dokumentar som utforsker de emosjonelle konsekvensene av den pågående krigen i Ukraina.

Filmografi

2023 Forever-Forever

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Mandag 15. januar

Kl 21:30
Fokus 4

Torsdag 18. januar

Kl 18:30
Verdensteatret

Fredag 19. januar

Kl 11:30
Fokus 2 (Bonordsalen)

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival