Women Talking

Se trailer

På en låve langt ute på landet møtes et knippe kvinner for å diskutere fremtiden. Skal de godta situasjonen og bli værende, skal de kjempe tilbake, eller skal de stikke av? Dette er et gripende drama der alt står på spill.

I lang tid har kvinnene i en isolert religiøs sekt blitt utsatt for seksuelle overgrep. De blir bedøvet med bedøvelsesmiddel brukt på storfe og voldtatt i løpet av natten. Kvinnene blir fortalt at overgrepene utføres av spøkelser, demoner eller Satan selv - som straff for deres uanstendige handlinger. De tror på dette helt til to unge jenter ser en av voldtektsmennene løpe over åkeren etter at ugjerningen er utført. Noen av mennene blir arrestert, og de resterende drar til byen for å kausjonere dem ut. Kvinnene i kolonien er alene i to døgn, og i løpet av den tiden må de avgjøre hvordan deres fremtid skal se ut.

Regissør Sarah Polley leverer en gripende fortelling om seksuelle overgrep i en sekt som har isolert seg på landsbygda. Filmen er basert på Miriam Toews’ bok med samme navn som omhandler faktiske forhold i en lukket mennonitt-menighet i Bolivia. Filmens tittel er presis: vi blir vitne til en diskusjon der religiøse og moralske argumenter sakte viker for faktiske forhold og menneskets iboende overlevelsestrang. Filmen har et komplekst persongalleri med strålende skuespillerprestasjoner av Rooney Mara, Claire Foy og Jessie Buckley.

Regissør

Sarah Polley (f. 1979) er en kanadisk skuespillerinne, forfatter, regissør, produsent og politisk aktivist. Hun har blitt en kritikerfavoritt for sine følsomme portretter av konfliktfylte unge kvinner. Polley debuterte som spillefilmregissør med Away from Her (2006), som hun mottok Canadian Screen Awards regipris for.

Filmografi

2012 Stories We Tell
2011 Take This Waltz
2006 Away from Her

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Tirsdag 17. januar

Kl 09:00
Fokus 2 (Bonordsalen)

Onsdag 18. januar

Kl 14:15
Fokus 4

Søndag 22. januar

Kl 15:00
Verdensteatret

Mandag 23. januar

Kl 18:45
Verdensteatret

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival